Altınordu Futbol Akademisi
"Gerçek" Profesyonel Futbolcu Yetiştirme Programı
Geçtiğimiz hafta içerisinde yapılan Türkiye Futbol Saha Komiserleri Genel Merkez yönetim kurulu toplantısı için İzmir’e giden haber sitemiz imtiyaz sahipleri Mehmet Duman ile Sami Türkmen toplantı programı dâhilinde Avrupa’da eşi benzeri olmayan Altınordu Futbol tesislerini tanıma ve tanıtma fırsatı buldular.
Öncelikle hayran bırakmakla kalmayıp hafızalarda silinmeye imkânı olmayan tesislerin kapılarını bizlere açan başta kulübün değerli başkanı Sayın, Seyit Mehmet Özkan ile tesislerin tanıtımında bizleri ağırlamakta büyük misafirperverlik gösteren tesis amiri Mesut bey ve diğer arkadaşlara teşekkür ederek selamlarımızı iletiyoruz.
Tesis kapılarının kim olursa olsun herkese açık olması ve tesislerden içeriye adım atan tüm misafirlerin ikramsız uğurlanmadığını duymamız ve yaşamamız bu güzelliğin haz noktası oldu diyebiliriz.
Her şeyin bilimsel ve doğal olduğu tesislerde daha önce hayvancılık yapılarak et ve süt ürünlerinin tamamen buradan karşılanmasının yanı sıra tarım alanında yetiştirilen sebze ve meyvelerin yine tesislerde tüketilmesi ister istemez bu kompleksi Avrupa’nın bir numarası yapmaktadır.
İzmir ili, Torbalı ilçesi sınırları içinde, İzmir-Aydın otoyolu 70. km'de, 2015 yılında 80.000 metrekare arazi üzerine kurulan Altınordu FK tesislerine İzmir'den yetişen Türkiye'nin en büyük futbolcusu ve golcüsü Metin Oktay'ın ismi verilmiş.
Altınordu Metin Oktay Yerleşkesi, yetiştirici kimliğiyle Avrupa'da adından söz ettiren bir futbol akademi organizasyonu. Metin Oktay Yerleşkesinin içindeki sahalara ve binalara Türk Futboluna emeği geçmiş olan büyüklerimizin isimlerini vermeleri, onların anılarını yaşatmak adına oldukça güzel bir davranış olmuş.
Altınordu Metin Oktay Yerleşkesi 80.000 m2.
8 adet futbol sahasının toplamda 56.000 m2 futbol oyun alanına sahip olması bu tesisi adeta eşsiz bir futbol köyü yapmaktadır.
Futbol sahalarına verilen Serpil Hamdi Tüzün, Gündüz Tekin Onay, Doğan Emültay, Şenez Erzik, Ahmet Güvener, Tarık Gençay, Mustafa Balöz, Gode Cengiz isimleri Türk futboluna emekleri büyük olan duayenlerin geçmişine saygı anlamı da taşıdığı için Altınordu futbol kulübünü ve emeği geçenleri ayakta alkışlamamak mümkün olmasa gerek.
Ayrıca Gode Cengiz futbol sahasının sadece forvet futbolcuların çalışmalarına yönelik olması ayrı bir ilgi odağı olmaktadır.
Tesislerde Ayrıca;
Süleyman Atik Futsal Salonu,Top Tekniği Geliştirme Salonu, Atletik Beceri Parkuru, Kriyojenik Oda (Antrenman ve Maç sonralarında toparlanma sürecini hızlandıran soğuk oda sistemi. – 30 ile -100 derece arasındaki odalar aynı zamanda buz tedavisinin yanı sıra dayanıklılık testi görevi üstlenmektedir), Hipoksi (Yüksek İrtifa Merkezi) (Dayanıklılığı artırıcı, yüksek irtifa koşullarında oksijenin seyreltilerek simülasyon yapıldığı antrenman sistemi),Yapay Zeka Tabanlı Şut Eğitim Cihazı,(Veriye dayalı, kıyaslama yapılabilen, gelişimi ölçebilen şut eğitim sistemi),Süleyman Ferit Bey Binası (metrekare taban alanlı, iki katlı betonarme bina. 65 yatak kapasiteli 25 adet Küçük Yaş Sporcu Odaları, Ofisler, Toplantı Salonları, Yemekhane, Görsel Eğitim Salonu ve Hobi/Oyun Odası),
Hasan Doğan Binası;(750 metrekare taban alanlı, üç katlı betonarme bina. 74 yatak kapasiteli 37 adet Büyük Yaş Sporcu Odaları, Yemekhane, Görsel Eğitim Salonu ve Hobi/Oyun Odası), Prefabrik Bina (600 metrekare taban alanlı, tek katlı prefabrik bina. 53 yatak kapasiteli 18 adet Küçük Yaş Sporcu Odaları)Sporcu Beden Sağlığı Merkezi ve Fitness Salonu, (270 metrekare taban alanlı, İki katlı ağır çelik konstrüksiyon yapı ve fitness aletleri ve diğer sağlık ekipmanları),Biyomekanik Adaptasyon ve Güç Merkezi(Saha içindeki performansa etki eden işlevsel kuvvetin gelişimi ve patlayıcılık özelliklerinin doğru postürde maksimum güç ile yapılması amaçlanır),İletişim Küresi ve Altınordu Müzesi,(150 metrekare taban alanlı iki katlı çelik bina),A Takım Fitness Salonu,
(350 metrekare taban alanlı, ağır çelik konstrüksiyon yapı ve fitness aletleri), Süleyman Ferit Bey Görsel Eğitim Salonu, (56 Koltuk/Kişi kapasiteli görsel eğitim salonu), Hasan Doğan Görsel Eğitim Salonu, (72 Koltuk/Kişi kapasiteli görsel eğitim salonu), Aydın Sevgel Toplantı Odası,
(Grup analizleri, antrenör toplantıları ve idari toplantıların gerçekleştirildiği toplantı odası),
Açık Hava Sineması, (Açık havada kutlama, eğlendirici etkinlikler, farkındalık etkinlikleri ve sahne gösterileri düzenlenmekte olan alan) Yerleşkeler yer almaktadır.
Altınordu Tesislerinde 1970 li yılların Elazığ Tayfunspor’u gündeme geldi.
Haber sitemizin imtiyaz sahiplerinden ve genel yayın yönetmeni Mehmet Duman Altınordu futbol takımının mükemmel tesislerini gezerken 1970 li yılların efsane takımı Elazığ Tayfunspor için de bir parantez açarak Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen misafirlere ve tesis görevlilerine 50 yıl öncesi Tayfunspor unu anlattı. Konuşmasında Tayfunspor’un tıpkı Altınordu gibi kolej takımı olduğunu eğitim almadan bu okulda mezun olmanın zor olduğunu anlattı. Katılımcıların o yıllarda yaşayan bu efsanenin yaşayıp yaşamadığını sormalarına imkânsızlıktan kapandı diye cevap veren Duman, eğer sahip çıkılıp destek verilmiş olsaydı ikinci bir Altınordu takımının da Elâzığ’da yıllar önce kurulmuş olabileceğini söyledi.
Yol hikâyemizin geleceğimiz adına umut kaynağı olmaya devam eden Altınordu futbol kulübü olmasından dolayı bu kulübün bünyesinde elini taşın altına koyan başta Mehmet Özkan başkanım olmak üzere emeği geçen kim varsa tebrik eder yürüdükleri yolda ömür boyu başarılar dileriz.
Elazığanadoluhaber/Mehmet DUMAN
Benzer Haberler
Altınordu Futbol Akademisi
Çocuklar İçin Yeni Bir Oyun Ve Gelişim Evi Açıldı
Haydi, Çocuklar Okula
Elazığ Belediyesi, Aile Yılı Söyleşisi Düzenleyecek
Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları'ndan Yaz Tatili Mesajı
Özel Gereksinimli Bireylere Özel "Yaza Merhaba" Etkinliği
Harput, El Emeği Göz Nuru Ürünleriyle Renklendi
Öğrenci Yurtlarında İhtişamlı Sergi